Email –ή– ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ (+30) 22650-35230

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Που βρίσκεται το θεραπευτήριο?
  Το Ίδρυμα βρίσκεται στην  παραλιακή πόλη της Ιτέας Φωκίδας και απέχει  μόνο 200 χλμ από την Αθήνα, 12 χλμ από τους Δελφούς και 17 χλμ από το Γαλαξίδι. Καθημερινά εκτελούνται 12 δρομολόγια του ΚΤΕΛ, Αθήνα- Ιτέα –Αθηνά  που μπορούν να εξυπηρετήσουν  τους επισκέπτες μας στην μετακίνηση τους.
 • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισαγωγης?Στις Κλινικές και Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων γίνονται εισαγωγή άτομα για τα οποία συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι:
  1. Ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ
  2. Αίτηση-δήλωση επιθυμίας εισαγωγής του ασθενούς ή ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος ή αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών
  3. Μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας
  4. Ανάγκη συστηματικής ιατρικής περίθαλψης και νοσηλευτικής φροντίδας
  5. Οικονομική αδυναμία του ασθενούς ή του οικογενειακού περιβάλλοντος
  6. Δυσμενή οικογενειακή κατάσταση, δηλαδή έλλειψη οικογενειακού περιβάλλοντος ή παντελή αδυναμία για κατ’ οίκον περίθαλψη συμπεριλαμβάνοντας και τις περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος κακοποίησης ή παραμέλησης.
  Προτεραιότητα δίνεται στα άτομα που εκτός της ανάγκης νοσηλείας, στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος.
  Δεν γίνεται εισαγωγή περιστατικών που χρήζουν ψυχιατρικής περίθαλψης και ειδικότερα όταν είναι περιπατητικά.
 • Ποια είναι η διαδικασία εισαγωγής?1. Ενημέρωση της Κλινικής για το περιστατικό
  2. Αναγγελία κατά περιφέρεια, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που έχει γίνει η έκθεση κοινωνικής έρευνας, αποστέλλοντας  την Ιατρική Γνωμάτευση και την βεβαίωση Κοινωνικής Ερευνας των περιστατικών για εισαγωγή σε Κλινική Χρόνιων Παθήσεων στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ.
  3. Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ ενημερώνει με σειρά προτεραιότητας τις αντίστοιχες κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν παραπέμψει τα περιστατικά, για τα κενά κρεβάτια.
  4. Οι Κλινικές Χρόνιων Παθήσεων θα παραλαμβάνουν τα πρωτότυπα της αίτησης, της ιατρικής γνωμάτευσης και της βεβαίωσης κοινωνικής έρευνας που θα συνοδεύουν τον ασθενή.

   
 • Ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ?1. Αίτηση-δήλωση επιθυμίας εισαγωγής του ασθενούς ή ατόμου του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος ή αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας, όταν ο ασθενής, λόγω των προβλημάτων υγείας του, είναι ανίκανος να διαχειριστεί τον εαυτό του.
  2. Ετήσια ηλεκτρονική γνωμάτευση από πιστοποιημένους στο σύστημα γνωματεύσεων ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ ιατρούς αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας. Στη γνωμάτευση θα αναγράφεται η πάθηση του ασθενούς και θα αναλύεται η αναγκαιότητα εισαγωγής σε Κλινική Χρονίων Παθήσεων.
  3. Βεβαίωση από Κοινωνικό Λειτουργό (Δημόσιου Φορέα), όπου θα αναγράφεται η αναγκαιότητα εισαγωγής του ασθενούς σε Κλινική Χρονίων Παθήσεων. Η Έκθεση Κοινωνικής Ερευνας μένει σε ξεχωριστό φάκελο στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας που υπηρετούν οι κοινωνικοί λειτουργοί και είναι στη διάθεση του ΕΟΠΥΥ σε ενδεχόμενο έλεγχο.
  4. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού εφορίας του ασθενούς (μένει στην Κοινωνική Υπηρεσία)                   5. Επιπλέον για την εισαγωγή του ασθενούς απαιτούνται:
  • Εξετάσεις Αίματος: Γενική, Ουρία, Κρεατινίνη, Σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, HbsAg, HIV, RPR, Δείκτες Ηπατίτιδας, anti HCV
  • Γενική Εξέταση Ούρων
  • Ακτινογραφία Θώρακος με γνωμάτευση
  • Φαρμακευτική αγωγή από τον θεράποντα ιατρό
  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Συνταγολόγιο – Βιβλιάριο Υγείας
  • Απόκομμα ή Ενημερωτικό Σύνταξης
 • Ποιοι εισάγονται στο θεραπευτήριο?
  'Ατομα και των δύο φύλων, ηλικίας 18 ετών και άνω, που πάσχουν από χρόνιες  κινητικές ή νοητικές αναπηρίες και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Στο Θεραπευτήριο δεν είναι δυνατή η εισαγωγή τυφλών  ,καρκινοπαθών  των οποίων η θεραπευτική αγωγή είναι σε εξέλιξη , όσων πάσχουν  ενεργό ψυχοπαθολογία ,η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ίδιων ή των γύρων τους (πχ οξύ ψυχωτικό επεισόδιο, βαρεία κατάθλιψη με αυτοκτονικότητα ), όσων έχουν πρόσφατο ή τρέχον επεισόδιο επιληπτικών  κρίσεων, όσων έχουν  ενεργό  λοιμώδη  νόσημα , (Αυστραλιανό Αντιγόνο HBsAG, Αντισωμάτα κατά της Ηπατίτιδας C, HIV, Wasserman/VDRL.),  ενεργός TBC.

 

 


 

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα